Čehijas valdošās Sociāldemokrātiskās partijas pārstāve ceturtdien iepazīstināja ar sieviešu ēnu valdību, kas izveidota kā atbilde pašreizējai Čehijas valdībai, kurā ir tikai vīrieši.
"Tas ir daļēji joks, bet pa daļai arī mēģinājums dot iespēju sievietēm kļūt redzamākām politikā," Jana Volfova paziņoja preses konferencē Prāgā.

Ēnu kabinetā, kuram nav premjerministres, ir astoņpadsmit ministres, tai skaitā bijusī pasaules čempione šaušanā Helēna Fibingerova, kura ēnu valdībā ir sporta ministre.

Slavenā sieviešu tiesību aizstāve Volfova pavēstīja, ka ēnu kabinets ir kā reakcija uz premjerministra Miloša Zemana neseno paziņojumu, ka Sociāldemokrātiskajā partijā nav pietiekami daudz sieviešu, kuras varētu ieņemt ministru amatus.

"Šī nav nekāda feministu akcija, mēs vienkārši gribējām pierādīt, ka premjerministrs kļūdās," sacīja Volfova.

Zemans, kurš arī piedalījās šajā preses konferencē, paziņoja, ka viņš vienmēr ministrus izvēlējies atbilstoši viņu prasmēm, nevis dzimumam.

"Es nešķiroju cilvēkus pēc viņu dzimuma, ādas vai matu krāsas vai kā tamlīdzīga. Es vienkārši domāju, ka mūsu vīriešu kandidāti valdības posteņiem ir labāki, un tam nav nekāda sakara ar to, ka viņi ir vīrieši," Zemans uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!