Foto: Shutterstock
Rajona tiesa Čehijas galvaspilsētā Prāgā pirmdien nospriedusi, ka demonstranta darbības, kurš 2014.gada 17.novembrī ar olām apmētāja valsts prezidentu Milošu Zemanu, nav krimināli sodāmas, vēsta vietējie mediji. Tiesa šo nodarījumu atzinusi par administratīvi sodāmu.

Incidents noticis brīdī, kad Zemans 2014.gadā runājis pasākumā par godu komunistiskā režīma krišanas 25.gadadienai, un sākotnēji tas tika novērtēts kā noziegums pret pilsoniskās sabiedrības principiem.

Tiesa šodien nosprieda, ka vīrietis, kurš apmētājis prezidentu ar olām, izdarījis pārkāpumu, kas sodāms administratīvā kārtā, vēsta telekanāls "Česka televize".

Protestētāji 2014.gada incidenta laikā pieprasīja Zemana demisiju un rādija viņam simboliskas sarkanās kartītes. Protestētāju neapmierinātību bija izsaukuši Zemana agrākie izteikumi par Samta revolūciju un valsts galvas attieksme pret Krieviju.

Miesassargi centās Zemanu un citus sarīkojuma viesus aizsargāt ar lietussargiem, tomēr viena ola trāpīja Vācijas prezidentam Joahimam Gaukam, kurš tribīnē stāvēja līdzās Zemanam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!