Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Naktī uz 9. septembri netālu no Krievijas kūrorta Sočiem autoavārijā gājis bojā Gruzijas teritorijā pašpasludinātās Abhāzijas valdības vadītājs Genādijas Gagulija, ziņo "Currenttime".

Automašīna, kurā braucis Gagulija, saskrējusies ar pretējā virzienā braucošu auto, ziņo Krievijas mediji. Negadījumā ievainojumus guvuši arī viņa šoferis un miesassargs.

Incidents noticis pašpasludinātās republikas Gudautskas rajonā, kad Gagulija atgriezies no Sočiem. Soču lidostā Gagulija ielidoja pēc komandējuma Sīrijā, kura nesen atzina Abhāzijas neatkarību.

Sīrija ir pavisam piektā ANO dalībvalsts, kas atzinusi Krievijas atbalstīto Abhāziju un Dienvidosetiju. Vairums pasaules valstu to uzskata par Gruzijas teritoriju.

Nesaistīti ar šo incidentu, svētdien autoavārijā cietis arī Moldovas prokrieviskais prezidents Igors Dodons.

Prezidenta automašīna S klases "Mercedes Benz" negadījuma rezultātā aptuveni 50 kilometrus uz dienvidiem no Kišiņevas apgāzusies, ziņo raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Prezidents pēc avārijas hospitalizēts, taču traumas neesot smagas un viņš vēlāk no slimnīcas izrakstīts, ziņo aģentūra "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!