Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira vecākais dēls Čennems noliedz, ka viņš būtu sava tēva politiskais mantinieks, trešdien vēstī Japānas televīzija TBS.

„Es esmu brīvs. Es uzskatu tā - ja es būtu mantinieks, jūs mani nevarētu satikt Makao," angliski sarunājoties ar TBS žurnālistu šajā Ķīnas dienvidu pilsētā, sacīja Kims Čennems. „Mans tēvs ir svarīga persona, bet es neesmu."

Vaicāts par svētdien Ziemeļkorejā notikušo raķetes palaišanu, 37 gadus vecais Čennems sacīja: „Piedodiet, bet man nav nekādas informācijas, nekā, ko jums teikt. Tikai manas sajūtas."

„Es vienīgi esmu vērojis starptautiskās sabiedrības reakciju," paskaidroja Čennems, piebilstot, ka viņu lielā mērā satrauc ap viņa valsti pieaugošā spriedze. „Es ceru, ka kādu dienu Ziemeļkoreja politiski būs labā situācijā."

67 gadus vecais Kims Čenirs ir atguvies no pagājušajā gadā pārciestās triekas un kontrolē situāciju izolētajā valstī. Tomēr, ņemot vērā līdera veselības stāvokli, faktu, ka viņš kļūst vecāks, turklāt oficiāli viņa politiskā mantinieka vārds nav izziņots, parādās dažādi minējumi par to, kas varētu būt viņa pēctecis.

Kimam Čeniram ir trīs dēli - Čennems un divi viņa pusbrāļi - 27 gadus vecais Čenčuls un 25 gadus vecais Čenuns.

Līdera vecākais dēls, kura loma Ziemeļkorejā nav skaidri formulēta, ir manīts plaši ceļojam ārpus valsts un esot saistīts ar Phenjanas datortehnoloģijas attīstības programmu.

Ceturtdien uz pirmo sēdi sanāks Ziemeļkorejas parlaments, bet Čennems sacīja, ka negatavojas to apmeklēt.

„Mans ceļojums vēl nav beidzies. Tāpēc es vēl dažas nedēļas pavadīšu ārpus Korejas," sacīja Čennems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!