Pēc 60 dienu badošanās Tallinas centrālcietumā Ukrainas pilsonis Vladimirs Buhs pārtrauca savu protesta akciju, ar kuras palīdzību viņš centās iegūt politiskā bēgļa statusu Igaunijā.
Buha advokāts Alars Eihe pastāstīja, ka trešdien viņa aizstāvāmais atsācis ēst, jo badošanās turpināšana nopietni apdraudētu viņa veselību.

Otrdien no rīta 53 gadus vecajam Buham veica medicīnisko pārbaudi, kurā noskaidroja, ka viņa asinsspiediens ir samazinājies līdz 60/40 un svars sarucis par 20 kilogramiem.

Eihe paskaidroja, ka Buhs pārtraucis badošanos, baidoties par savu veselību un cerot uz pozitīvu Igaunijas valdības atbildi.

Pēdējās dienās Buhs tikās ar Sarkanā krusta organizācijas un ANO bēgļu lietu komisariāta pārstāvjiem. Eihe norādīja, ka Tieslietu ministrija nav atbildējusi uz Buha vairākkārtējiem lūgumiem piešķirt patvērumu.

Buhs pauda cerību, ka Igaunijas varas institūcijas saskaņā ar starptautiskajām normām piešķirs viņam patvērumu. Viņš arī uzstāja, lai Igaunija pieprasītu Ukrainai materiālus par viņa krimināllietu un ar kvalificētu speciālistu palīdzību dotu savu, neatkarīgu novērtējumu par šo lietu.

Ukrainas valdība apsūdz Buhu par milicijas darbinieka slepkavību. Buhs, kurš pagājušajā gadā nelegāli nokļuva Igaunijā, apgalvoja, ka noziegumu izdarījis aizstāvoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!