Foto: AFP/Scanpix

Austrija Afganistānā izvērsīs reklāmas kampaņu ar mērķi informēt šīs valsts iedzīvotājus, ka viņiem Austrijā netiks piešķirts patvērums, ja viņi tur ieradīsies ekonomisku iemeslu dēļ, trešdien paziņoja Austrijas iekšlietu ministre Johanna Mikla-Leitnere.

Kampaņas laikā Afganistānā tiks izvietotas vides reklāmas, kā arī reklāmas sociālajos medijos un televīzijā.

"Austrijā netiks piešķirts patvērums ekonomisku iemeslu dēļ," "Kontrabandisti melo! Esiet informēti!" būs lasāms dažās no tām.

Tas ir jautājums par godīgumu - lai cilvēki jau viņu pašu valstīs apzinās, kādas ir viņu izredzes gūt patvērumu Austrijā, skaidroja ministre.

"Cilvēku kontrabandistu aplamā informācija [migrantu] dzimtajās valstīs rada veltas cerības," viņa sacīja. "Tāpēc mēs gribam, lai cilvēki jau viņu dzimtajās valstīs būtu informēti par to, ka Austrija patvēruma likumus ir padarījusi stingrākus."

Afganistānas piecās lielākajās pilsētās tiks izvietotas vides reklāmas. Reklāmas tiks izvietotas arī uz Kabulas autobusiem, 1000 Afganistānas tīmekļa vietņu un laikrakstos.

2015.gadā Austrija saņēma 90 000 pieteikumu piešķirt patvērumu. Vīne paziņojusi, ka šogad patvērumu piešķirs ne vairāk kā 37 500 imigrantu.

Pērn ceturtā daļa patvēruma lūdzēju bija afgāņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!