Foto: AFP/Scanpix
Dzīvu cilvēku atrašana applūšanas zonā Sajānu-Šušenskas hidroelektrostacijā (HES) ir maz ticama, otrdien žurnālistiem paziņoja uzņēmuma "Rusgidro" pārstāvis Vasilijs Zubakins, vēsta "RIA Novosti".

imageFoto galerija

Avārija HES uz Jenisejas upes Sibīrijā notikusi pirmdien hidroagregāta remonta laikā. Mašīnu zālē ieplūdis ūdens, ko izdevies apturēt aptuveni 40 minūšu laikā. Vēlāk izmeklētāji konstatējuši, ka uzsprādzis eļļas transformators.

"Dzīvu cilvēku atrašana applūšanas zonā ir maz ticama, notiek meklēšana," sacīja Zubakins.

Viņš arī informēja, ka līdz šim atrasti 12 bojāgājušo ķermeņi.

Pēc pēdējiem datiem, 64 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Kā ziņots, negadījuma dēļ traucēta enerģijas padeve Sibīrijas alumīnija rūpnīcām. Pa Jeņisejas upi avārijas dēļ jau sācis izplatīties liels eļļas plankums. Uzņēmuma "Rusgidro" pārstāvji apgalvo, ka aizsprosta sabrukuma draudu nav, un pašas HES centrālā daļa nav cietusi.

Pēc Krievijas masu mediju ziņotā, avārijas seku pilnīgai likvidēšanai un sabojāto aparātu atjaunošanai būs nepieciešami vairāki gadi, bet avārijas nodarītie zaudējumi lēšami simtos miljonos dolāru.

Šī ir viena no lielākajām šāda veida stacijām pasaulē. Tajā ir desmit hidroagregāti, kuru jauda ir 640 megavati. Hidroelektrostacija vidēji izstrādā 22,8 miljardus kilovatstundu enerģijas gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!