Černobiļas atomelektrostacijas (AES) tuvumā otrdien plosās mežu ugunsgrēks, kas pārņēmis aptuveni 400 hektārus meža.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs savā "Facebook" profilā paziņojis, ka pievakarē situācija saasinājusies un "liesmas virzās uz AES objektu pusi".

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks sasaucis Ārkārtējo situāciju komisiju. Nacionālajā gvardē un Iekšlietu ministrijas spēkos izsludināta trauksme.

"Jaceņuks ar Ārkārtējo situāciju spēku virsniekiem jau strādā ugunsgrēka vietā, tiešā uguns līnijas tuvumā. Es atrodos operatīvajā štābā Kijevā, lidostā, mēs koordinējam specializētās aviācijas izlidošanu. Strādājam. Apzināmies atbildību un nepieļausim, ka risks netiek pienācīgi novērtēts," raksta Avakovs.

Dienā ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti 182 glābšanas dienestu darbinieki un 32 tehnikas vienības, tai skaitā specializētais helikopters ar laistīšanas iekārtu, "eirokopters" un divas lidmašīnas "An-32", bet dažu stundu laikā spēcīgu vēja brāzmu dzītas liesmas vērsušās plašumā.

Pirms divām dienām Ukraina pieminēja 29.gadskārtu kopš Černobiļas AES katastrofas - smagākās civilās kodolkatastrofas cilvēces vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!