Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka pieņēmis "politiski diplomātisku lēmumu" iecelt bijušo premjerministru Viktoru Černomirdinu par Krievijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ukrainā.
"Grūti atrast cilvēku, kurš vēl labāk pārzinātu pašreizējās attiecības starp abām valstīm," uzsvēra Putins.

Vienlaikus Černomirdins kļūs par Krievijas prezidenta speciālo pārstāvi Krievijas un Ukrainas tirdznieciski ekonomisko sakaru attīstīšanai.

Krievijas prezidents uzsvēra, ka Černomirdina iecelšana apliecina, cik nopietni Krievija uztver attiecības ar Ukrainu. Putins savu lēmumu pamatoja arī ar to, ka Ukraina ir viens no Krievijas būtiskākajiem partneriem.

Putins paziņoja, ka Černomirdina iecelšanas jautājumu jau apspriedis arī ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu. Viņš piebilda, ka galīgais lēmums tika pieņemts tikai pēc saskaņošanas ar Krievijas Valsts domi.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Aleksejs Gromovs informēja, ka ceturtdien jau notikusi Putina un Černomirdina darba tikšanās, kurā apspriesti dažādi Krievijas un Ukrainas sadarbības aspekti.

Viktors Černomirdins ceturtdien pēc šīm sarunām aģentūrai ITAR-TASS sacīja, ka savu iecelšanu vērtē kā "centienus ievērojami paaugstināt abu valstu sadarbības līmeni". Ekspremjers uzsvēra, ka ir lepns par šāda uzdevuma uzticēšanu. "Mūsu valstis vieno kopīgs liktenis, kopēja telpa. Darba netrūks," piebilda Černomirdins.

Ukraina ir Krievijai parādā ievērojamus līdzekļus par piegādāto dabas gāzi. Būtiski, ka Černomirdins ir bijušais Krievijas ietekmīgās enerģētikas grupas "Gazprom" izpilddirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!