Krievijas Valsts domes deputāts, bijušais premjerministrs Viktors Černomirdins, piedaloties UNESCO ekspedīcijā apkārt pasaulei pa "Lielo ziemeļu ceļu", zaudējis kontroli pār aerokamanām un ar nopietniem savainojumiem ievietots slimnīcā.
62 gadus vecais Černomirdins šobrīd atrodas kādā Murmanskas apgabala slimnīcā. Aģentūra ITAR-TASS ziņoja, ka politiķis guvis nopietnus savainojumus, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

"Ziemeļu pārgājiens" sākās piektdien Zapoļarnijas pilsētā Murmanskas apgabalā.

Pirmā ekspedīcijas daļa paredzēta ar aerokamanām.

Černomirdins bija plānojis grupas pamatsastāvā kopā ar ekspedīcijas vadītāju" doties līdz Krievijas un Norvēģijas robežai, bet pēc tam atgriezties mājās. Tālāk ekspedīcija turpināsies suņu pajūgos.

Černomirdins ar savu piedalīšanos ekspedīcijā vēlējās pievērst sabiedrības, valsts un darījumu pasaules aprindu uzmanību Krievijas Ziemeļu problēmām, ekonomiskās darbības un kultūrizglītojošas bāzes izveidošanai šajā Krievijai tik svarīgajā reģionā.

Ziemeļu pētnieku grupa suņu pajūgos dosies pa visu polāro loku, šķērsojot Krievijas, ASV, Kanādas, Dānijas, Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!