Foto: AP/Scanpix

Indonēzijas policija meklē četrus ārzemniekus, kuri pa tuneli izbēguši no Kerokobanas cietuma tūristu iecienītajā Bali salā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Cietuma vadība uzskata, ka četri kungi – austrālietis, bulgārs, indietis un malaizietis – joprojām atrodas kūrorta salā. Vīri cietumā izcieta sodus par narkotiku noziegumiem un krāpšanu. Indonēzijas cietumos ir ne mazums par narkotiku pārkāpumiem sodīto, un arī bēgšanas mēģinājumi te nav retums.

An Australian man is on the run after he escaped a prison in Bali. https://t.co/8LjM7mi9sY #7News pic.twitter.com/jsCvOuZx1b
— 7 News Queensland (@7NewsQueensland) June 19, 2017

Četrotne ieslodzījuma vietu pametusi pa šauru 15 metrus garu tuneli ar 50x70 centimetrus plašu izeju pie cietuma ārējās sienas. Dažas vietējās ziņas liecina, ka tunelis eksistējis jau iepriekš – tas bijis paredzēts ūdens drenāžai.

Ieslodzīto pazušana konstatēta pirmdienas rītā rutīnas pārbaudes laikā. Izbēgušajam Austrālijas pilsonim Šunam Deividsonam bija atlicis izciest mazāk nekā trīs mēnešus no sava soda.

Maijā no cietuma Sumatras salā izbēga vairāk nekā 200 ieslodzīto, kuri bija izlaisti no kamerām uz piektdienas lūgšanām. Ieslodzītie apsūdzēja sargus vardarbībā un žēlojās par apstākļiem cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!