Foto: AFP/Scanpix
Četri jūrnieki ir gājuši bojā, bet septiņi ir pazuduši, kad otrdien Ziemeļjūrā pēc divu kuģu sadursmes viens no tiem nogrimis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Negadījums noticis pie Beļģijas un Nīderlandes piekrastes, aptuveni 65 kilometru attālumā no krasta. 13 no 24 nogrimušā kuģa “Baltic Ace” apkalpes locekļiem ir izglābti. Izredzes ledainajā ūdenī atrast vēl kādu izdzīvojušo līdzinās nullei, norāda krasta apsardze.

“Mēs darām visu, ko varam, bet laiks mūs apsteidz,” aģentūra AFP citē krasta apsardzes pārstāvi Peteru Verbergu. Nakts laikā pazudušo meklēšanu pārtrauca, uzdevumu apgrūtināja spēcīgais vējš un augstie viļņi.

Ar Bahamu salu karogu kuģojošais 148 metru garais “Baltic Ace” vedis automašīnu kravu no Beļģijas uz Somiju. Pēc sadursmes ar Kiprā reģistrēto 134 metrus garo konteineru kuģi “Corvus J”, kurš ceļojis no Skotijas uz Beļģiju, “Baltic Ace” nogrimis īsā laika sprīdī. 24 cilvēku komanda kuģi esot pametusi pirms nogrimšanas. “Mēs atradām glābšanas plostus, un cilvēki no tiem tiek izcelti ar helikopteriem,” skaidro Verburgs.

Savukārt “Corvus J” pēc sadursmes ir bojāts, bet nogrimšana tam nedraud, un 12 apkalpes locekļi ir palikuši uz klāja, ziņo BBC. Kuģu sadursmes iemesls vēl nav zināms.

Negadījums noticis vienā no noslogotākajiem kuģu maršrutiem Ziemeļjūrā, aptuveni 100 kilometru attālumā no Eiropas noslogotākās ostas Roterdamā, norāda BBC. Amatpersonas uzsver, ka negadījums ostas darbu neietekmēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!