Foto: AFP/Scanpix
Vācijas, Krievijas, Ukrainas un Francijas sarunas par ilgstošu pamieru Ukrainā trešdien beigušās bez rezultātiem, paziņojusi Berlīne.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers sacīja, ka jautājumā par drošību Austrumukrainā sarunās panākts "skaidrs progress", tomēr "politiskais process joprojām ir sarežģīts un šodien bez izrāvieniem".

Šteinmeiers Francijas ārlietu ministru Žanu Marku Ero, Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu un Ukrainas ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu uzņēma Berlīnē.

2015. gada februārī Minskā panāktā vienošanās paredz panākt pamieru un dažādus politiskus, ekonomiskus un sociālus pasākumus konflikta izbeigšanai Ukrainas austrumos, kas kopš tā sākuma 2014. gadā ir prasījis apmēram 9300 cilvēku dzīvības.

Lai gan bruņotā vardarbība ir ievērojami mazinājusies, pēdējos mēnešos bijis maz progresa citos šīs vienošanās aspektos, tostarp par vietējo vēlēšanu organizēšanu Doņeckā un Luhanskā.

Kļimkins Berlīnē sacīja, ka Krievija prezentējusi vēlēšanu likuma versiju, bet viņš Lavrovam atbildējis, ka ukraiņi paši var uzrakstīt savus likumus un nekādi padomi viņiem nav vajadzīgi, ziņoja aģentūra "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!