Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā trešdien jau ceturto nakti pēc kārtas dedzinātas automašīnas, dauzīti logi un policisti apmētāti ar akmeņiem. Nekārtības notikušas jau vismaz 15 Stokholmas priekšpilsētās, ceturtdien vēsta interneta ziņu vietne "The Local".

Nekārtības ap desmitiem trešdienas vakarā sākušās ar jauniešu pulcēšanos Husbijā Stokholmas ziemeļrietumos. Tieši šajā rajonā, kur lielākā iedzīvotāju daļa ir imigranti, svētdien notika pirmās sadursmes.

Grautiņus izraisījis pagājušajā nedēļā noticis incidents, kad policisti nošāvusi kādu ar mačeti bruņotu vīrieti. Varas iestādes bojāgājušā tautību nav atklājušas.

Ap desmitiem vakarā jaunieši sākuši ālēties arī Hagsatrā Stokholmas dienvidos. Huligāni uzbrukuši policijas patruļai, kā rezultātā viens likumsargs ar smagiem galvas ievainojumiem nogādāts slimnīcā, ziņo "The Local".

Līdz diviem naktī ugunsdzēsēji pilsētā devušies uz 75 – 80 izsaukumiem, lielā daļā gadījumu jaunieši traucējuši ugunsdzēsējiem pildīt savus pienākumus, apmētājot tos ar akmeņiem.

Stokholmas dienvidos aizdedzināts kāds restorāns, bet Ragsvedā liesmas pārņēmušas policijas iecirkni.


Jau vēstīts, ka nekārtības, kurās piedalās pārsvarā jaunieši, sākušās svētdien Husbijā, bet nākamajās naktīs izpletušās pa daudzām citām Stokholmas vietām.

Protesti sākušies, reaģējot uz pagājušo pirmdien notikušo incidentu, kad policisti Husbijā nošāvuši kādu 69 vecu vīru, kurš likumsargiem draudējis ar mačeti, zināja teikt jaunatnes organizācijā "Megafonen".

"Mēs saprotam, ka cilvēki šādi reaģē," sacīja "Megafonen" pārstāvis Rami al Hamisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!