Foto: Reuters/Scanpix
Jaunākajā Francijas satīras izdevumā "Charlie Hebdo" publicēta karikatūra, kurā attēlots Turcijas krastā izskalotais trīs gadus vecais Ailans, vēsta portāls "Mirror".

Karikatūrā virs bojāgājuša zēna rakstīts: "Tik tuvu mērķim." Savukārt blakus mazajam puikam ir liela "McDonald's" reklāmas izkārtne, uz kuras rakstīts: "Divu bērnu ēdienkarte par vienas cenu."

Kā vēsta medijs, pēc šīs karikatūras publicēšanas "Charlie Hebdo" var draudēt tiesvedība.


Lielbritānijas Melnādaino juristu biedrības priekšsēdētājs un bijušais Metropolitēna priekšnieka vietnieks Pēteris Herberts ir viens no daudziem, kurš skaļi kritizējis satīras izdevuma karikatūru. Viņaprāt, karikatūra ir "rasistiska, ksenofobiska un ideoloģiski bankrotējusi publikācija, kas attēlo morālo sabrukumu Francijā".

Herberts pieļāvis iespēju, ka biedrība vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs pret satīras izdevumu.

Vēstīts, ka fotogrāfijas ar jūras krastā Turcijā izskaloto nedzīvo bērna ķermeni strauji izplatījās sociālajos tīklos un medijos, saasinot diskusiju par Eiropu skārušo migrantu krīzi.

Ailana ģimene kopā ar citiem bēgļiem no Sīrijas 2. septembrī ar laivām devās no Turcijas uz Grieķijai piederošo Kosas salu, bet divas laivas apgāzās, kā rezultātā 12 migranti noslīka.

Mēģinot pa jūru sasniegt Eiropu, šogad bojā ir gājuši tūkstošiem migrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Saskaņā ar ANO datiem šogad Vidusjūru jau šķērsojuši vairāk nekā 350 000 migrantu, 2600 šai ceļā gājuši bojā.

Kā vēstīts, ka šī gada janvārī pasauli un Franciju satricināja bruņots uzbrukums satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai Parīzē. Ar triecienšautenēm bruņoti vīrieši, kurus vēlāk identificēja kā brāļus Šerifu un Saīdu Kuaši, 7. janvāra uzbrukumā nošāva 12 cilvēkus, to skaitā divus policistus un aizbēga nolaupītā automašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!