ASV Minesotas štata cietumniekiem pavēlēts šķirties no "Playboy", "Penthouse" un citiem žurnāliem, kuros redzami kailfoto, ziņo "Star Tribune", norādot, ka sākot ar pirmo martu ieslodzītajiem tiek aizliegta arī šo izdevumu pasūtināšana.
Labošanas iestāžu vadība norāda, ka netiks aizliegtas grāmatas vai žurnāli, kuros kails ķermenis attēlots medicīniskos, izglītojošos vai antrpoloģiskos nolūkos. Līdz ar to cietumnieki arī turpmāk varēs skatīt "National Geographic" un "Sports Illustrated" peldkostīmu izdevumus. Netiks ierobežota arī cietumnieku mākslinieciskā darbība.

Pagaidām viņu rīcībā esošos izdevumus, kuros redzami kailfoto, ieslodzītie drīkstēs paturēt līdz septembra sākumam, bet vēlāk šādi materiāli tiks konfiscēti.

Līdz šim Minesotas cietumnieki varēja pasūtināt erotiskus izdevumus, taču tikai tādus, kuros nav redzami seksuāli akti. Turpmāk netiks pieļauta arī tādu materiālu nodošana ieslodzītajiem, kuros attēlotas caurspīdīgās drēbēs tērpušās personas.

Aizliegumi vienlīdz attieksies kā uz vīriešu, tā arī sieviešu cietumiem.

Minesotas cietumu virsvadība norāda, ka izmaiņas veiktas drošības apsvērumu dēļ. Labošanas iestāžu pārraugs Ramstads Hvass izsaka viedokli, ka līdz ar to samazināsies agresīvas uzvedības izpausmes ieslodzīto vidē un attiecībās ar cietuma personālu.

Savukārt cilvēktiesību aizstāvības grupas norāda uz aizlieguma iespējamo neatbilstību ASV konstitūcijai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!