Čikāgas tiesībsargājošās iestādes pilsētas iedzīvotājiem seko ne tikai ar videokameru palīdzību - policija arī veic noklausīšanos ar jaunu ierīču palīdzību, kuras pievienotas ielu novērošanas kamerām, vēsta "Lenta.ru".
Kā ziņo telekanāla "ABC News" mājas lapa, varas iestāžu izmantotā tehnoloģija atpazīst šāvienu skaņas divu kvartālu rādiusā, nosaka precīzu skaņas avota vietu, pagriež tā virzienā videokameras un nosūta signālu glābšanas dienestam 911.

Pašreiz bīstamākajos Čikāgas rajonos uzstādītas 30 novērošanas kameras, kuras aprīkotas ar nepieciešamajām ierīcēm, un tuvākajā laikā to skaits ievērojami palielināsies, sola pilsētas varas iestādes. Policija norāda, ka 2004.gadā, kad ielās parādījās pirmās eksperimentālās ierīces, noziedzības līmenis Čikāgā pirmo reizi samazinājās līdz 1965.gada līmenim.

Sistēmu SENTRI izstrādājusi kompānija "Safety Dynamics", kura ir ASV sauszemes spēku un flotes darbuzņēmējs. Tā plāno savu izstrādājumu ieviest arī armijā. "Mēs plānojam ar šo sistēmu aprīkot 20 armijas džipus - reizēm karavīri vienkārši nezina, no kurienes uz viņiem šauj," sacīja kompānijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!