Foto: Reuters/Scanpix
Čīlē pēc otrdien notikušās zemestrīces armijas papildspēkus nācies ievest ziemeļu pilsētā Ikikē, kur no sieviešu cietuma izbēgušas apmēram 300 ieslodzītās, ziņo BBC.

Pagaidām nav zināms, kā sievietes veikušas bēgšanu un precīzi, cik sievietes izbēgušas. Pagaidām izdevies notvert 26 cietumnieces.

Kā pavēstījis Čīles iekšlietu ministrs Rodrigo Penaililjo, pilsētā patrulē 300 karavīru, bet papildus uz Ikiki nosūtīti ap 100 specvienības kaujinieku. Ar armijas spēku palīdzību Čīles vadība cer saglabāt pilsētā mieru un kārtību, kā arī notvert izbēgušās.

Jau ziņots, ka otrdien 20:46 pēc vietējā laika Čīles ziemeļos notikusi 8,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kurā bojā gājuši vismaz pieci cilvēki. Zemestrīces epicentrs atradies aptuveni 100 kilometrus no ostas pilsētas Ikikas. Pirmajam grūdienam sekojuši vismaz astoņi spēcīgi pēcgrūdieni, no kuriem viens bijis 6,2 magnitūdas stiprs.

Pēc tās varasiestādes izplatījušas par brīdinājumu par cunami iespējamību un bijušas spiestas steigšus evakuēt desmitiem tūkstošu cilvēku. Dažviet aptuveni 45 minūtes pēc zemestrīces Čīles krastus sasnieguši vairāk nekā 2 metrus augsti viļņi, tāpat zemestrīces skartajā reģionā ir fiksēti elektrības pārrāvumi, ugunsgrēki un zemes nogruvumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!