Pēc šodien notikušajiem terora aktiem Amerikas Savienoto Valstu (ASV) iedzīvotāji ir nobijušies un jūtas, kā sākoties karam, jo ir pārliecināti, ka šodien notikušajiem sekos nākamie terora akti, aģentūru LETA informēja Latvijas pilsonis Kristaps Ceplis.
Ceplis, kurš pašreiz atrodas Masačusetas štatā, divu stundu braucienā no Ņujorkas, informēja, ka arī šajā štatā cilvēki uz ielām klausās ziņu pārraides un galvenā sarunu tēma ir notikušie terora akti. Visi ir nobijušies par tālāko notikumu attīstību.

Savukārt, paejot vairāk nekā divām stundām pēc notikušā, cilvēki jau kļuvuši mierīgi un Masačusetā uz ielas ir gandrīz ikdienišķa atmosfēra, stāstīja Ceplis. Ja sākumā visi bijuši ļoti satraukti un nepārtraukti klausījušies ziņas, tad šobrīd jau ir iestājies salīdzinošs miers.

Ceplis, kurš patlaban atrodas kopā ar vēl vairākiem Latvijas pilsoņiem, teica, ka viņu izjūtas ir nedaudz līdzīgas 1991.gadam, kad Doma laukumā iebrauca tanki. Savukārt amerikāņiem, kurus Ceplis saticis slimnīcā, notikušais bijis kā šoks.

Netālu no Masačūsetas, aptuveni pusotras stundas braucienā, atrodas lidlauks, kurā tika nolaupīta viena no terorisma aktos izmantotajām lidmašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!