Foto: AFP/Scanpix
Sīrijā notiekošo nemieru gaitā pirmdien nogalināti vismaz 73 cilvēki, un tā ir viena no asiņainākajām dienām kopš nemieru sākuma marta vidū, otrdien paziņoja Lielbritānijā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Drošības spēki nošāva 27 civiliedzīvotājus, savukārt bruņotās sadursmēs starp armijas karavīriem un dezertieriem no armijas gāja bojā 34 karavīri un 12 dezertieri.

Lielākā daļa no pirmdien nogalinātajiem gāja bojā Sīrijas dienvidos esošajā Daraas provincē, kur marta vidū sākās valstī notiekošie nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

23 civiliedzīvotājus nošāva drošības spēki uz ceļa starp Herbetgazales un Hirakas pilsētām. Vēl četri civiliedzīvotāji tika nošauti, drošības spēkiem atklājot uguni Homsas pilsētā valsts vidienē.

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, un bruņota vardarbībā to gaitā saskaņā ar ANO aplēsēm prasījusi vairāk nekā 3500 cilvēku dzīvības. ANO augstā cilvēktiesību komisāra biroja aprēķini liecina, ka oktobra vidū bojāgājušo skaits nemieros Sīrijā bija sasniedzis 3000, septembra vidū tas bija sasniedzis 2600, bet augustā - 2200.

Sīrija nemieros vaino bruņotus grupējumus un apgalvo, ka tajos nogalināti 1200 drošības spēku locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!