Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijā kopš protestu sākuma pret prezidenta Bašara al Asada režīmu pagājušā gada martā jau ir nogalināti 11 117 cilvēki, tostarp 55, kas gājuši bojā kopš ceturtdienas, kad vajadzēja spēkā stāties ANO atbalstītajam pamieram, pirmdien paziņoja Londonā bāzētā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Saskaņā ar šīs organizācijas datiem ir nogalināti 7972 civiliedzīvotāji un 3145 karavīri un policisti, tostarp nedaudz mazāk kā 600 nemiernieki.

Bojāgājušo vidū ir arī deviņi civiliedzīvotāji, kurus drošības spēki nogalinājuši pirmdien, kad Sīrijā darbu sāka Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) novērotāji, kuru uzdevums ir uzraudzīt, kā tiek īstenots ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana miera plāns.

Saskaņā ar " Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" līdzšinējiem datiem nemieros gājuši bojā 10 108 cilvēki, no kuriem 7306 bijuši civiliedzīvotāji, 2248 – karavīri un policisti, kā arī 554 opozīcijas pusē pārgājuši armijas dezertieri.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!