Svētdien ASV politiskais aktīvists Ralfs Neiders, kurš pazīstams ar saviem kreisajiem uzskatiem, paziņojis par savu iesaistīšanos cīņā par ASV prezidenta amatu. Neiders vēlēšanās gatavojas piedalīties kā neatkarīgais kandidāts, raksta NBC.
"Es izvirzu savu kandidatūru ASV prezidenta amatam," viņš paziņojis televīzijā un piebildis, ka savu reklāmas kampaņu gatavojas uzsākt tuvākajā laikā un to "mēs sāksim austrumu krastā".

Savu lēmumu iesaistīties Neiders pamatojis ar to, ka Klintones un Obamas kandidatūras, viņaprāt, ir nepieņemamas, jo viņi abi "atrodas korporāciju varas gūstā". Neiders piebildis, ka Klintone un Obama "pilnībā ignorē pretlikumību un bezatbildību, ko demonstrē Džordzs Bušs, vairs nekontrolēdams izšķērdīgo militāro budžetu".

Amerikāņu vēlēšanu novērotāji uzskata, ka Neidera lēmums var sarežģīt priekšvēlēšanu situāciju demokrātiem Hilarijai Klintonei un Barakam Obamam, jo var atkārtoties situācija, kāda bija 2000. gada ASV prezidenta vēlēšanās: toreiz dēļ Neidera līdzdalības vēlēšanās lielu daļu balsu zaudēja kandidāts Alberts Gors, kas ļāva izvirzīties tagadējam prezidentam Džordžam Bušam jaunākajam.

Atgādinām, ka 2000. gada vēlēšanās par Neideru balsoja 2,8 miljoni amerikāņu jeb 2% no balsstiesīgajiem, taču ar šo balsu daudzumu pietika, lai par prezidentu nekļūtu Als Gors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!