Foto: Reuters/Scanpix

Lai gan par seno Sīrijas pilsētu Palmīru arvien norit kaujas, tā atkal kritusi teroristiskā grupējuma "Daesh" džihādistu kontrolē, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Homsas provinces gubernators televīzijā Talals Barazi informējis, ka Sīrijas armija evakuējusies no pilsētas, taču turpina cīnīties ar džihādistiem, lai atgūtu kontroli pilsētā.

Teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieki, kuri šonedēļ sāka uzbrukumu Palmīrai, svētdien pārgrupējuši aptuveni 4000 kaujinieku, lai turpinātu uzbrukumu senajai pilsētai. Iepriekš tika ziņots, ka Krievijas gaisa spēku lidmašīnas džihādistus bija piespiedušas atkāpties pilsētas nomalē, vēsta raidsabiedrība "Al Jazeera".

Jau ziņots, ka uzbrukumu pilsētas atgūšanai teroristiskā grupējuma kaujinieki sāka šonedēļ. Sestdien "Daesh" iekļuva pilsētā, savā kontrolē iegūstot tās ziemeļrietumu rajonus, un pilsētas centrā turpinājās kaujas starp Sīrijas armijas karavīriem un džihādistiem.

"Daesh" kontrolē tuksnesī esošā pilsēta bija desmit mēnešus, bet šī gada martā no džihādistiem to atkaroja Sīrijas armija.

Palmīra ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, jo tajā atrodas gadu tūkstošiem seni tempļi un citas vēstures liecības. Iepriekš, kad pilsēta krita džihādistu rokās, nemiernieki iznīcināja vairākus kultūrvēsturiskos pieminekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!