Foto: Foto no personīgā arhīva

Trešdien apstiprināta amerikāņa Keita Brūmfelda nāve, kurš, visticamāk, ir pirmais cīņā pret teroristu organizāciju "Islāma valsts" kritušais ASV pilsonis. Viņš karojis Kurdu pešmergas jeb zemessardzes rindās Sīrijas ziemeļos, ziņo raidsabiedrība "Vice".

Masačūsetsā dzimušā 36 gadus vecais Brūmfelds esot miris 3. jūnijā, un viņa aiziešanu apstiprinājis arī ASV Valsts departaments.

Kurdu kaujinieku sociālo tīklu profilos parādījusies informācija, ka amerikānis miris kaut kur pie Kobanes kaujas laikā.

Vestminsterā, Masačūsetsā, dzīvojošā karavīra māte Dona televīzijai "NBC News" norādījusi, ka jau uzzinājusi par dēla nāvi. "Es nevēlējos, lai viņš dotos, bet man šajā jautājumā nebija izvēles." Uz Sīriju karot pešmergas rindās jaunais vīrietis devies pirms aptuveni četriem mēnešiem un kopš tā laika mammai rakstījis ļoti maz.


Ziņas par Brūmfelfa nāvi parādījās vienā dienā ar Baltā nama paziņojumu, ka uz Sīriju tiks nosūtītas jaunas vienības, kuras apmācīs vietējos kaujiniekus apkarot "Islāma valsti".

Šobrīd džihādisti kontrolē aptuveni pusi no valsts, taču analītiķi norāda, ka tā galvenokārt ir neapdzīvota tuksnešaina teritorija. Tāpat teroristu kontrolē ir liela daļa Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!