Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijai izdevies novērst Rietumu mēģinājumus gāzt valsts prezidentu, bet viņa armija vēl nav uzvarējusi sešus gadus ilgajā karā, svētdien paziņojis Sīrijas prezidents Bašars al Asads, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Lai gan ir manāmas pazīmes par uzvaru, pēc sešiem pilsoņu kara gadiem "kauja turpinās, tas, kur mēs dosimies tālāk un būs iespējams runāt par uzvaru… tas ir cits jautājums", uzrunā televīzijā paudi Asads.

Sīrijas prezidents arī norādījis, ka sabiedroto – Krievijas, Irānas un Libānas Hezbollah – palīdzība ļāvusi armijai gūt panākumus kaujas laukā. "Viņu tiešā palīdzība – politiskā, ekonomiskā un militārā – ļāvusi gūt panākumus kaujas laukā un samazināt zaudējumus un nastu, ko rada karš," paudis Asads.

Viņš arī solījās turpināt ofensīvu pret džihādistiem Sīrijas tuksnešainajā daļā. "Mūsu armija cīņā pret teroristiem gūst panākumus katru dienu… Mēs turpināsim uzbrukt teroristiem līdz pat pēdējam teroristam uz Sīrijas zemes," teicis Asads.

Sīrijā kopš 2011. gada plosās pilsoņu karš. Tas sākās kā tautas demonstrācijas pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārauga vardarbībā, kad režīma spēki pret demonstrantiem pavērsa ieročus.

Režīma spēkus atbalsta Krievija un Irāna, savukārt nemierniekus Turcija, Saūda Arābija, ASV un citas arābu un rietumvalstis. Izmantojot kara haosu, daļā Sīrijas un Irākas nostiprinājās radikālo islāmistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), kurš karo kā pret Asada spēkiem, tā citiem nemiernieku grupējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!