Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV uz Karību jūras reģionu sūtīs karakuģus, lai apturētu narkotiku plūsmu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"Mēs nedrīkstam pieļaut, ka narkotiku karteļi izmanto [jaunā koronavīrusa] pandēmiju, lai apdraudētu amerikāņu dzīvības," izteicās ASV prezidents Donalds Tramps.

Prezidents Tramps norādīja, ka ASV sadarbosies ar vēl 22 valstīm. "Mēs dislocēsim papildu Jūras spēku iznīcinātājus, kaujas kuģus, lidaparātus un helikopterus (..) Gaisa spēku novērošanas lidmašīnas, dubultojot savas spējas reģionā," teica Baltā nama saimnieks.

Pirms nedēļas ASV apsūdzēja Venecuēlas prezidentu Nikolasu Maduro un viņam pietuvinātas amatpersonas "narko-terorismā". Latīņamerikas valsts līderis apsūdzēts par Savienoto Valstu piepludināšanu ar narkotikām un to izmantošanu, kā instrumentu, lai pasliktinātu amerikāņu veselību.

ASV-Venecuēlas attiecības šobrīd ir ļoti sarežģītas. Vašingtona atbalsta Venecuēlas opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kurš sevi pasludinājis par valsts pagaidu prezidentu. Tāpat ASV ar ekonomisko sankciju un citu līdzekļu palīdzību centusies izdarīt spiedienu uz Maduro režīmu.

Zīmīgi, ka šonedēļ ASV nāca klajā ar jaunu plānu, kura ietvaros Vašingtona būtu gatava atvieglot sankcijas pret Venecuēlu, ja Maduro atkāptos no amata, tiktu izveidota pagaidu valdība un gada laikā notiktu jaunas vēlēšanas.

Komentējot ASV lēmumu par karakuģu dislocēšanu Karību jūrā, Maduro izteicās, ka Tramps mēģina novērst uzmanību, veicot eskalāciju ar paziņojumiem un eskalāciju ar Venecuēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!