ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Džordžs Tenets trešdien solīja "caurdurt fanātisma vairogu", kamēr ASV amatpersonas apsvēra, kā atbildēt uz otrdien notikušajiem terora aktiem pret Pasaules tirdzniecības centru Ņujorkā un Pentagona ēku Vašingtonas piepilsētā Arlingtonā.
"Fanātisma vairogs - kuru savās rokās tur tie, kas gatavi zaudēt dzīvību par savu murgaino sapņu īstenošanu - nav viegli caurdurams," sacīja Tenets, uzrunājot darbiniekus CIP mītnē Lenglijā, Virdžīnijas štatā.

"Tomēr tas ir caurdurts agrāk, un tiks caurdurts vēlreiz," uzsvēra CIP direktors.

Otrdien notikušie teroristu uzbrukumi ir atzīti par lielu ASV izlūkdienestu neveiksmi.

"Lai gan mēs nenovērsām pēdējos šausmīgos uzbrukumus, jūs - CIP un mūsu izlūkdienesta darbinieki un darbinieces - pagātnē esat daudz darījuši terorisma apkarošanā," sacīja Tenets.

Viņš uzsvēra, ka ASV izlūkošanas darbinieki ir izglābuši simtiem vai pat tūkstošiem amerikāņu dzīvību, "katru dienu nerimtīgi strādājot".

"Teroristi, kas ir šo zvērību vaininieki, un tie, kas viņiem sniedz patvērumu un atbalstu, nedrīkst pazīt atpūtu, bezrūpību vai komfortu. Viņiem nedrīkst piederēt pēdējais vārds," sacīja Tenets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!