ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) nesteidzas labot kļūdas, kuras pieļautas, CIP mājas lapā internetā izplatot novecojušu informāciju par Lietuvu. Lietuvas vēstnieks ASV Vīgauds Ušacks pirmdien nosūtīja CIP vadībai vēstuli ar aicinājumu pievērst uzmanību tam, ka CIP mājas lapā minēts nepareizs Lietuvas neatkarības atjaunošanas datums.
Ušacks arī aicinājis CIP vadību ievietot mājas lapā jaunu un pareizu informāciju par Lietuvas parlamentu un novērst citas neprecizitātes.

Ceturtdien CIP mājas lapā joprojām bija lasāms, ka Lietuvas Republikas neatkarība tika atjaunota 1991.gada 6.augustā, nevis 1990.gada 11.martā.

1991.gada 6.augustā Lietuvas valstisko neatkarību atzina Krievijas Federācija, bet 1990.gada 11.martā pirmais demokrātiski ievēlētais Lietuvas parlaments pēc Otrā pasaules kara pieņēma lēmumu par Lietuvas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

CIP mājas lapā ievietota arī nepareiza informācija par pašreizejo Lietuvas premjerministru - CIP apgalvo, ka Lietuvas premjers ir Andris Kubiļus, lai gan tagad valdības vadītāja amatā ir Rolands Pakss. CIP interneta mājas lapā arī apgalvots, ka nākamās parlamenta vēlēšanas Lietuvā notiks 2000.gada oktobrī.

Ņemot vērā, kādu politiķu vārdi minēti CIP mājas lapā, šī informācija nav papildināta un precizēta vismaz pusotru gadu.

CIP mājas lapā, kurā ik dienas viesojas diezgan daudz interneta lietotāju, minēts tikai viens "politiskā spiediena grupējums" Lietuvā - Lietuvas Nākotnes forums, par kuru Lietuvā nekas nav dzirdēts jau vairāk nekā piecus gadus.

Mājas lapā www.cia.gov minēta arī nepareiza informācija par Lietuvas ekonomiku, tirdzniecību un sakariem - šī informācija balstīta uz 1997.gada datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!