Foto: TASS/Scanpix/LETA

"Conflict Intelligence Team" (CIT) pētnieki secinājuši, ka Krievijas spēku pulcināšana apgabalos, kas robežojas ar Ukrainu, turpinās, savukārt netālu no Voroņežas pamanīta pretgaisa aizsardzības sistēmas "Buk", vēsta portāls "Currenttime".

Vismaz viena "Buk" sistēma pamanīta ar militāro tehniku pilnā dzelzceļa sastāvā stacijā Maslovka, atzīmē CIT. Ar sistēmu "Buk" 2014. gada vasarā no Ukrainas nekontrolētās Donbasa teritorijas tika notriekta Malaizijas kompānijas pasažieru reisa MH17 lidmašīna ar 298 cilvēkiem uz klāja.

"Šie dati ļauj secināt, ka par spīti Baidena un Putina sarunai, Krievijas spēku koncentrēšana apgabalos pie Ukrainas robežām turpinās,"teikts CIT paziņojumā.

Novembra beigās pētnieki sociālajos tīklos atrada foto un video, kas liecinot par karavīru un tehnikas pārvietošanu Ukrainas robežu tuvumā. Tostarp tika pamanīta jaunas kaujas tehnikas pārvietošana Voroņežas apgabalā, kā arī dzelzceļa ešelonu virzīšanās no Stavropoles Krimas virzienā.

Krievijas militāro spēku pulcināšana Ukrainas tuvumā ir satraukusi NATO un rietumvalstis.

Militārā spriedze pie Ukrainas ir centrālais temats jau vairākās nedēļas, tiek publicēta pat detalizēta informācija, kā iespējamais uzbrukums izskatītos, savukārt otrdien Kremļa saimnieks Vladimirs Putins situāciju tiešsaistē pārrunāja ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!