ASV aviācijas bumbu triecienā Hostas provinces Zari rajonā nogalināts Afganistānas bijušā talibu režīma izlūkdienesta priekšnieks Kari Ahmadulla, televīzijas kanālam CNN trešdien pavēstīja Afganistānas pagaidu valdības izlūkdienesta priekšnieka vietnieks Abdulla Tohidi.
Pēc viņa teiktā, Ahmadulla nogalināts pirms divām vai trim dienām, cilvēki atpazinuši viņa līķi un tas apbedīts viņa dzimtajā pilsētā Gazni provincē.

Tomēr pagaidām nav neatkarīga apstiprinājuma ziņām par Ahmadullas nāvi.

Savukārt aģentūra "Afghan Islamic Press" (AIP) ziņo, ka Ahmadulla nogalināts, kad 27.decembrī ASV bumbvedēji bombardēja Nakas ciemu. Uzlidojumā tika nogalināts arī Ahmadullas brālis un divi viņa vietnieki, ziņo AIP, atsaucoties uz aculiecinieku teikto.

Tohidi stāstīja, ka Ahmadulla atradies pazīstamā talibu komandiera mullas Maulvi Tahas mājā, kad to sagrāva amerikāņu bumbas. Bombardēšanā gājuši bojā arī abi Tahas dēli, taču viņš pats nav cietis un patlaban nav zināms, kur viņš atrodas.

Ahmadulla bija kļuvis bēdīgi slavens ar savām un viņa padoto nežēlīgajām spīdzināšanas metodēm, kurās viņi sita cilvēkus ar resnu kabeli un lietoja elektrošoku, ziņo CNN. Viņš bija viens no Vašingtonas meklētākajiem "Taleban" režīma pārstāvjiem.

Viņš savulaik bija svarīgs "Taleban" spēku komandieris Afganistānas ziemeļu provincē Tahārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!