Fakts, ka daži no Osamas bin Ladena miesassargiem varētu būt Gvantanamo bāzē ieslodzīto vidū, liecina, ka "Al Qaeda" līderis, iespējams, ir miris, otrdien ziņo CNN.
Ja bin Ladena miesassargi netika sagūstīti pie ASV meklētā terorista, tas norāda, ka viņš varētu būt miris, telekanālam sacīja ASV amatpersonas. "Tā ir vismaz liecība, kas liecina, ka "Al Qaeda" līderis varētu būt miris ASV vadītās militārās operācijas laikā, lai gāztu "Taliban" režīmu Afganistānā. Šāda liecība, izskatās, ir pārliecinājusi dažas no augsta ranga ASV amatpersonām, ka bin Ladens ir miris," ziņo CNN.

Tomēr, neņemot vērā baumas un minējumus, nav pierādījumu par to, vai Osama bin Ladens ir dzīvs vai miris.

Vienlaikus tiek izteikti minējumi par to, ka bin Ladena 22 gadus vecais dēls Saads bin Ladens ir kļuvis daudz aktīvāks, finansiāli un ar transportu atbalstot "Al Qaeda" organizāciju. Saads ir Osamas trešais vecākais dēls, kurš dzīvo Pakistānā un tiek uzskatīts par aktīvu organizācijas locekli.

ASV izlūkošanas amatpersonām ir aizdomas, ka Saads ir saistīts ar aprīlī notikušo sprādzienu pie sinagogas Tunisijā, kas tiek uzskatīts par pirmo "Al Qaeda" uzbrukumu pēc 11.septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!