Francijas aviosabiedrība "Air France" izsolē pārdos slavenās virsskaņas lidmašīnas "Concorde" priekšgalu, kā arī citas lidaparāta daļas. Izsole notiks "Christie's" izsoļu namā Parīzē 15.novembrī, ziņo "Ananova".
Starp pārdošanai paredzētajām daļām ir divi dzinēji, pilotu sēdekļi un lidošanas rokasgrāmata.

"Mēs nolēmām uzticēt "Christie's" šo izsoli un ikvienam piedāvāt unikālu iespēju iegādāties daļu no "Concorde" vēstures," paziņoja "Air France" vadītājs Žans Sirils Spineta.

"Nerunājot par priekšgalu, daudzas lidmašīnas daļas, uzlūkojot individuāli, pašas par sevi kļūst par objektiem, kas ir mūsdienu mākslas kolekcijas vērti," teikts izsoles paziņojumā.

Leģendāro priekšgalu paredzēts pārdot par 10 000 mārciņām. Ieņēmumi tiks nodoti "Air France" fondam, kas veltīts bērnu labklājībai.

"Air France" pēdējais "Concorde" reiss notika 30.maijā, bet "British Airways" atvadīsies no "Concorde" oktobra vidū.

Abu aviosabiedrību lēmums pieņemts komerciālu apsvērumu rezultātā. Pēc traģiskās Parīzes aviokatastrofas 2000.gada jūlijā, kad bijā gāja 113 cilvēki, un globālās lejupslīdes dēļ avioindustrijā pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem bija ievērojami krities biļešu pārdošanas apjoms un pēdējie reisi bija pustukši, jo uzņēmēji nelabprāt maksāja augstās biļešu cenas, bet lidmašīnu uzturēšanas izdevumi palielinājās.

"Concorde" spēj sasniegt ātrumu 2100 kilometri stundā un pārvadāt 100 pasažierus.

"Concorde" lidmašīna pirmajā komerciālajā reisā devās 1976.gada 21.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!