Foto: AFP/Scanpix

Vācijas pilsone Ģertrūde Gjorgensa, kura tika uzskatīta par bez vēsts pazudušu pēc kruīzu kuģa "Costa Concordia" avarēšanas pagājušās piektdienas vakarā, sveika un vesela ir atrasta savā dzimtenē, trešdien vakarā vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz atbildīgā Itālijas krīzes centra ziņoto.

Kā teikts centra paziņojumā, sieviete atrodas Vācijā, kur viņa vērsusies vietējās tiesībsargājošajās iestādēs pēc tam, kad uzzinājusi, ka viņas vārds ir kuģa avārijā bez vēsts pazudušo sarakstā.

Saskaņā ar precizēto informāciju, patlaban par bez vēsts pazudušiem tiek uzskatīti kopumā 26 pasažieri un apkalpes locekļi. No viņiem 12 ir Vācijas, četri – Francijas, seši Itālijas un divi – ASV pilsoņi, kā arī Peru un Indijas iedzīvotājs.

Jau ziņots, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem piektdien uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Līdz šim atrasti 11 bojāgājušie, no kuriem četri joprojām nav atpazīti.

Glābējiem izdevās svētdien - diennakti pēc kuģa avārijas - no lainera vraka izglābt trīs cilvēkus - jaunlaulāto pāri no Dienvidkorejas, kā arī kuģa apkalpes locekli no Itālijas.

"Costa Crociere" ir ASV un Lielbritānijas kruīzu kuģu kompānijas "Carnival Corporation" meitasuzņēmums. "Carnival Corporation" ir lielākais kruīzu kuģu operators pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!