Foto: AFP/Scanpix
Kruīzu kuģa "Costa Concordia" avārijas vieta aizvadītajās brīvdienās kļuvusi par iecienītu tūristu galamērķi – brīvdienās Džiljo salu apmeklējuši vairāk nekā 1000 tūristu, vēsta ārvalstu mediji.

Kā ārvalstu plašsaziņas līdekļiem norādījusi Džiljo salas Tūrisma pārvaldes pārstāve Elizabete Nanni, aizvadītajās brīvdienās tūristu bijis ļoti daudz, lai arī parasti brīvdienās salu apmeklē aptuveni 100 cilvēki.

Ārvalstu mediji tāpat vēsta, ka lielākoties atbraukušie tūristi uzkavējušies uz salas vien dažas stundas un fotografējušies uz kruīzu kuģa fona, bet vēlāk ar prāmi devušies atpakaļ uz kontinentu.
Nanni gan norāda, ka viņai šķiet, ka tik liela interese par traģisku notikumu ir nepareiza cilvēku reakcija.

"Es saprotu, ka tā ir dabiska reakcija. Cilvēki parasti piebremzē, braucot automašīnās garām avārijas vietai. Taču šeit ir gājuši bojā cilvēki un dažu mirstīgās atliekas vēl līdz šim nav atrastas," skaidrojusi sieviete.

Jau vēstīts, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem 13. janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!