Foto: AFP/Scanpix

Pie Itālijas krasta avarējušā kruīzu kuģa 'Costa Concordia' pasažieri kompensācijām, kas pienākas saskaņā ar starptautiskajām un Eiropas normām, var pieteikties līdz pirmdienai, portālu "Delfi" informēja SIA "Marine Legal Bureau" pārstāvis Eduards Kuzņecovs.

Pēc uzņēmuma rīcībā esošajām ziņām uz avarējušā kuģa gan neviens Latvijas iedzīvotājs nav bijis. Šādas ziņas uzņēmumam sniegušas Latvijas tūrisma firmas, kuras tirgo biļetes uz līdzīgiem kruīziem, pastāstīja Kuzņecovs.

Uzņēmums informē, ka Itālija ir pievienojusies Eiropas direktīvai par tūrisma aizsardzību, kas nosaka atbildības limitu par fizisko zaudējumu aptuveni 420 000 eiro (295 176 lati) apmērā, par materiālo zaudējumu aptuveni 17 000 eiro (11 900 lati) apmērā un par jebkuru citu zaudējumu 42 000 eiro (29 500 lati) apmērā. Uzņēmums gan uzsver, ka tie ir kompensāciju augstākie limiti.

SIA "Marine Legal Bureau" informē, ka saskaņā ar likumu cietušajiem tūristiem jāgriežas ar pretenziju pie kruīza operatora 10 dienu laikā, tas ir, līdz pirmdienai, 23. janvārim.

Jau ziņots, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" ar vairāk nekā 4200 cilvēkiem pagājušajā nedēļā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Līdz šim atrasti 11 bojāgājušie, bet vairāk nekā 20 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

"Costa Crociere" ir ASV un Lielbritānijas kruīzu kuģu kompānijas "Carnival Corporation" meitasuzņēmums. "Carnival Corporation" ir lielākais kruīzu kuģu operators pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!