Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Azerbaidžāna no jauna ieviesīs stingru karantīnas režīmu, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Cīņā pret jauno koronavīrusu Azerbaidžāna 24. martā izsludināja ārkārtējo stāvokli. 31. maijā tas tika atcelts līdz ar vairumu ierobežojumu.

Kopš 1. jūnija saslimušo skaits Azerbaidžānā ir divkāršojies, un līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 11 329 cilvēkiem, no kuriem 139 ir miruši.

Karantīnas režīms no svētdienas tiks pagarināts līdz 1. augustam Baku un vairākās citās lielajās pilsētās, šodien paziņoja valdība.

Spēkā stāsies arī stingrāki noteikumi attiecībā uz cilvēku uzturēšanos mājās. Cilvēkiem turpmāk būs atļauts atstāt mājas tikai pēc tam, kad viņi saņēmuši atļauju no varasiestādēm īsziņas formātā. Līdz šim nebija nepieciešama atļauja, lai dotos uz veikalu vai pie ārsta.

Savukārt Vācijā Gīterslo apgabala varasiestādes lūgušas armijas palīdzību, lai veiktu Covid-19 testus pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma lopkautuves darbinieku vidū.

Amatpersonas skaidroja, ka palīdzība armijai lūgta pēc tam, kad Sarkanais Krusts un katoļu labdarības organizācija "Malteser" izsmēlušas savus spēkus.

Armija apsolījusi nosūtīt palīgā aptuveni 20 karavīru, no kuriem vairākiem ir zināšanas medicīnā.

Kompānijas "Tönnies" gaļas cehā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta vismaz 730 cilvēkiem. Nākamajās pāris dienās testus paredzēts veikt vēl aptuveni 5300 darbiniekiem.

Karantīna piemērota kopumā aptuveni 7000 cilvēku.

Pēc inficēšanās perēkļa atklāšanas cehs ir slēgts, kā arī slēgtas visas vietējās skolas un dienas aprūpes centri.

Vācijas gaļas apstrādes sektors pandēmijas laikā piesaistījis pastiprinātu uzmanību, jo jaunā koronavīrusa uzliesmojumi reģistrēti vairākos cehos. Sektorā strādājošajiem bieži nākas saskarties ar sliktiem darba apstākļiem, neizdevīgiem līgumiem un augstām īres cenām mītnēs, kas nereti ir pārapdzīvotas. Bieži šajos uzņēmumos tiek nodarbināti migranti no Austrumeiropas.

Vācijas lauksaimniecības ministre Jūlija Kleknere sacīja, ka simtiem inficēšanās gadījumu vienā uzņēmumā ir nepieņemama situācija, kas tiks izmeklēta. Ministre arī norādīja, la izmeklēšanai jānoved pie plašākām izmaiņām darba apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!