Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā atkal slēgti visi naktsklubi un bāri, jo jaunatklāto inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu skaita kāpums radījis bažas, ka varētu sākties epidēmijas otrais vilnis.

Inficēšanās perēklis atklāts Seulas naktsdzīves rajonā Ithevonā. Vairāk nekā 50 inficēšanās gadījumi saistīti ar 29 gadus vecu vīrieti, kurš pagājušajā nedēļas nogalē Ithevonā apmeklējis vairākus bārus un naktsklubus. Vēlāk viņam tika atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Tiek lēsts, ka šīs izklaides vietas apmeklējuši 7200 cilvēki. Veselības aprūpes amatpersonas aicinājušas pieteikties analīžu veikšanai ikvienu, kurš apmeklējis šīs vietas. Svētdien tika ziņots par 34 jaunatklātiem inficēšanās gadījumiem, un 24 no šiem cilvēkiem bija apmeklējuši kādu no izklaides vietām Ithevonā.

Tāpēc varas iestādes nedēļas nogalē deva rīkojumu Seulā un apkārtnē atkal slēgt bārus un naktsklubus, kuriem bija atļauts atsākt darbu aprīļa otrajā pusē, kad tika mazināti koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanas pasākumi.

Pēdējās nedēļās Dienvidkorejā dienā tika atklāti mazāk par 20 vai pat mazāk par 10 inficēšanās gadījumiem, lai gan februāra beigās un marta sākumā dienā tika atklāti simtiem gadījumu. Pavisam Dienvidkorejā konstatēti 10 874 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un 256 nāves gadījumi ar tā izraisīto slimību Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!