Foto: AFP/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pievienojies vairākiem simtiem cilvēku, kuri protestēja pret štatu gubernatoru ieviestajiem ierobežojumiem jaunā koronavīrusa dēļ, raksta "Al Jazeera".

Aptuveni 600 demonstrāciju dalībnieki, kas piedalījās svētdien notikušajos protestos, pauda atbalstu arī valsts bruņotajiem spēkiem. Viņi pieprasīja armijas iesaistīšanos cīņā pret Covid-19 izplatību, kā arī Augstākās tiesas un Kongresa slēgšanu, atzīmē medijs. Daži demonstranti rokās turējuši arī plakātus, uz kuriem rakstīts: "Militāra iejaukšanās ar Bolsonaru".

Prezidents kritizējis valsts štatu valdību ieviestos ierobežojumus, kuri paredzēti jaunā koronavīrusa izplatības novēršanai. Viņš argumentējis, ka ekonomiskās grūtības nodarīs lielāku ļaunumu nekā pati slimība. Piektdien Bolsonaru atlaida valsts veselības ministru, kurš aicināja ievērot izolācijas pasākumus.

Pats Bolsonaru savulaik bijis armijas kapteinis, kurš nav slēpis nostaļģiju pēc militārās diktatūras, kura Brazīlijā pastāvēja no 1964. līdz 1985. gadam. Kopš stāšanās prezidenta amatā Bolsonaru aizsardzības ministrijai licis organizēt piemiņas pasākumus par godu diktatūrai. Tāpat viņš paudis atbalstu izmaiņām skolas vēstures mācību programmās, kas pārskatītu to, ko skolēni apgūst par 1964. gada militāro apvērsumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!