Foto: AFP/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru aicinājis tautiešus pārtraukt čīkstēt par Covid-19, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Šādus komentārus prezidents paudis laikā, kad Brazīlijā būtiski pieaudzis ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits un arī saslimšanas gadījumu skaits.

Reaģējot uz šīm negatīvajām tendencēm, atsevišķas pilsētas un štati ieviesuši paši savus ierobežojumus, lai samazinātu vīrusa izplatību.

Brazīlijā reģistrēti vairāk nekā 260 000 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi - otrs lielākais mirušo skaits pasaulē, atpaliekot tikai no ASV.

Neskatoties uz pašreizējo situāciju, Bolsonaru aicināja Brazīlijas iedzīvotājus pārāk nežēloties par notiekošo: "Beidziet čīkstēt. Cik ilgi jūs par to turpināsiet nīdēt?" Prezidents, kurš savulaik dēvēts arī par "Tropu Trampu" piebilda: "Cik ilgi jūs vēl sēdēsiet mājās un visu turēsiet ciet? Neviens to vairs nespēj izturēt. Mums ir žēl par nāves gadījumiem, bet mums nepieciešams risinājums."

Bolsonaru komentārus asi kritizēja Sanpaulu gubernators Žau Doria, kurš teica: "Diemžēl Brazīlijai šobrīd jācīnās pret diviem vīrusiem: pret jauno koronavīrusu un Bolsonaru vīrusu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!