Foto: AP/Scanpix/LETA
Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Brazīlijā pirmdien pārsniedza 80 000, liecina Veselības ministrijas publicēti dati.

Covid-19 upuru skaits Brazīlijā, kas ir otrais lielākais pasaulē pēc ASV, divu mēnešu laikā ir četrkāršojies. Brazīlija pārsniedza 20 000 ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu atzīmi 21.maijā. Brazīlijā pēdējā laikā regulāri ir reģistrēti vairā nekā 1000 jaunu nāves gadījumu dienā. Pirmdien gan tika reģistrēti 632 jauni nāves gadījumi, palielinot kopējo ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaitu līdz 80 120.

Valstī ir apstiprināti 2,1 miljons inficēšanās ar Covid-19 gadījumu. Nepietiekama testēšana gan nozīmē, ka reālais inficēto skaits var būt daudz lielāks. Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru, kurš pats ir inficējies ar Covid-19, ir ticis kritizēts par tendenci mazināt jaunā koronavīrusa nopietnību un aicinājumiem štata gubernatoriem atkalatvērt ekonomiku, lai gan veselības aizsardzības amatpersonas ieteikušas to nedarīt.

Bolsonaru un vairāki inficētie viņa valdības locekļi pašlaik atrodas karantīnā. Pasaules Veselības organizācija (PVO) piektdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa izplatības līkne Brazīlijā beidzot sasniegusi lēzenu virsotni un valstij ir iespēja sākt to kontrolēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!