Foto: Imago Images/Scanpix/LETA

Dānijas premjerministre Mete Frederiksene piektdien paziņoja, ka valdība rosinās pastiprināt ierobežojumus, lai ierobežotu straujo koronavīrusa izplatību līdz ar vīrusa Omikrona paveida izplatību, vēsta "Reuters".

Jaunais paveids Dānijā tiekot konstatēts katram piektajam no jauna inficētajam, liecina valsts atbildīgo iestāžu dati. "Rekordātrumā spēles noteikumi atkal ir mainīti," Frederiksena norādīja piektdien izsludinātā preses konferencē.

Jaunie ierobežojumi, kurus vēl jāapstiprina arī parlamentam, galvenokārt paredz dažādu atpūtas iestāžu, tostarp teātru, kino, izklaides parku un konferenču centru slēgšanu. Lai ierobežotu cilvēku tikšanos, tiek paredzēts arī ierobežot alkohola pasniegšanu līdz pulksten 22. Tāpat valdības vadītāja aicinājusi tautiešus samazināt savus sociālos kontaktus.

Līdz šim Dānijā jau konstatēti nepilni 12 000 Omikrona varianta gadījumi. Aizvadītajā diennaktī valstī konstatēti kopumā 11 194 inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi. Vienlaikus hospitalizācijas un mirstības līmenis patlaban valstī ir zemāks nekā pirms gada, atzīmē "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!