Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas Arhangeļskas apgabala valdība jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ nolēmusi no sestdienas, 6. jūnija, ierobežot iebraukšanu un izbraukšanu Severodvinskas pilsētā, ziņo aģentūra "Interfax".

Rīkojumā atzīmēts, ka šis solis neietekmēs kuģu remonta rūpnīcas "Zvjozdočka" darbu, jo tur strādā maz ārpus pilsētas dzīvojošo. Citur dzīvojošos darbiniekus varētu izmitināt viesnīcā, paziņoja uzņēmuma pārstāvis.

Pilsētā iebraukt un no tās izbraukt varēs tikai tiem, kas dodas darba darīšanās, brauc cauri tranzītā un specdienestiem. Savukārt kuģubūves uzņēmumiem ieteikts pārtraukt ārpilsētas darbinieku vešanu uz darba vietu.

Valsts darbiniekiem, kuri dzīvo Severodvinskā, bet strādā citur, jāpāriet attālinātā darba režīmā.

Severodvinskā konstatēti vairāk nekā 1000 Covid-19 inficēšanās gadījumi, kas ir par 2,6 reizēm vairāk nekā kopumā apgabalā. 75% no saslimušajiem ir rūpnīcas "Zvjozdočka" un "Ševmaš" darbinieki.

Ziņots, ka uz Severodvinksas remonta rūpnīcu tika nogādāts pagājušajā gadā mīklainos apstākļos Barnca jūrā cietušais dziļūdens aparāts "Lošarik". Ugunsgrēkā uz slepenās zemūdenes gāja bojā 14 virsnieki.

Savukārt pērnā gada augustā poligonā pie Severodvinskas notika sprādziens, kurā gāja bojā septiņi cilvēki un apkārtnē tika konstatēts paaugstināts radiācijas līmenis. Varasiestādes notikušā apstākļus tur slepenībā, medijos ziņo, ka incidents noticis jaunas raķetes izmēģinājuma vai izcelšanas no jūras laikā.

Krievijā līdz šim konstatēti 449 tūkstoši Covid-19 gadījumi, kas it trešais lielākais skaits pasaulē aiz ASV un Brazīlijas. 5528 cilvēki Krievijā no slimības miruši.

Visā pasaulē līdz šim fiksēti vairāk nekā 6,7 miljoni Covid-19 gadījumi un vairāk nekā 393 tūkstoši cilvēku ir miruši. Vairāk nekā 3,2 miljoni inficēto ir izveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!