Foto: EPA/Scanpix/LETA

Dienvidāfrikas policijas ministrs Beki Sele trešdien paziņojis, ka valstī ieviestos ierobežojumus regulāri pārkāpj citu valstu pilsoņi, galvenokārt eiropieši, kuri lielā skaitā apmeklējot slēgtās pludmales, ziņo "Africa News".

Sele klāstījis, ka populārākās ir Rietumu zemesraga pludmales. Vienlaikus viņš mudinājis arī pašus dienvidāfrikāņus vasaras atvaļinājumu sezonā, kura šobrīd rit pilnā karstumā, nedoties uz pludmalēm, kā arī klausīt citus ierobežojumus. Dienvidāfrikā Covid-19 pandēmijas dēļ līdz ar vairumu pludmaļu slēgšanu, aizliegta arī alkohola pārdošana, par obligātu noteikta sejas masku valkāšana, kā arī ieviesta komandantstunda.

Pludmalēs aizturēti gan peldētāji, gan sērferi, un Sele norādījis, ka īpaši kaitinošs esot fakts, ka vairums esot eiropieši, kuri savās Eiropas valstīs uz pludmalēm nevarot doties, jo tās ir slēgtas, bet "ierodas te un rada nekārtības". Turklāt daudzi pēc padzīšanas pēc laika slēgtajās pludmalēs atkal atgriežas.

Dienvidāfrikā ir reģistrētā plašākā jaunā koronavīrusa izplatība kontinentā – vairāk nekā 1,1 miljons reģistrētu gadījumu, kā arī vairāk nekā 30 000 mirušo no Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!