Foto: AP/Scanpix/LETA
Dienvidkorejā, kas cenšas izvairīties no otrā epidēmijas viļņa, aizvadītajā diennaktī apstiprināti 35 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, kas ir lielākais skaits pēdējo četru nedēļu laikā, paziņojušas amatpersonas.

Vairums jaunatklāto gadījumu saistīti ar jaunā koronavīrusa uzliesmojumu naktsklubos Seulas Ithevonas rajonā. Dienvidkorejas premjerministrs Čons Segjuns norādīja, ka prioritāte ir līdz minimumam samazināt jaunā koronavīrusu izplatīšanos Seulas apkārtnē.

Līdz pirmdienas pēcpusdienai atklāti kopumā 86 inficēšanās gadījumi, kas saistībā ar uzliesmojumu Ithevonas naktsklubos. Varasiestādes cenšas noteikt atrašanās vietu 5517 cilvēkiem, kuri apmeklēja vairākus klubus Ithevonā laikā no 27.aprīļa līdz 8.maijam.

Vairāk nekā 3000 cilvēku, kas paši apmeklēja klubus vai bijuši kontaktā ar kādu, kurš apmeklējis, jau ir veikti Covid-19 testi. Varasiestādes pārbauda kredītkaršu pārskaitījumus, viedtālruņu datus un novērošanas kameru ierakstus, lai atrastu pārējos cilvēkus.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums naktsklubos tika atklāts pēc tam, kad inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika diagnosticēta kādam jaunam vīrietim, kurš, jau slims būdams, 2.maija naktī Ithevonā apmeklēja vismaz piecus bārus un naktsklubus. Varasiestādes aplēsušas, ka šīs izklaides vietas apmeklējuši vairāk nekā 1500 cilvēku. Bažās par koronavīrusa epidēmijas otro vilni nedēļas nogalē Seulā tika slēgti bāri un naktsklubi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!