Foto: AFP/Scanpix/LETA
Marta pirmās plenārsesijas atklāšanā Briselē Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli paziņoja par plenārsesijas ievērojamu saīsināšanu piesardzības pasākumu dēļ, portālu "Delfi" informēja EP preses sekretārs Rīgā Jānis Krastiņš.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Parlaments nolēma pārcelt plenārsesiju no Strasbūras uz Briseli. Atklāšanas uzrunā Sasoli teica: “lēmums rīkot plenārsesiju Briselē tika pieņemts, lai Parlamenta darbs turpinātos, neatkarīgi no apstākļiem”.

“Mums jādara viss, lai, cik ilgi vien iespējams, nodrošinātu likumdošanas un budžeta funkciju nepārtrauktību, varētu pieņemt lēmumus par cīņu ar "Covid-19", atbalstīt nodarbinātību un ekonomiku, kas šobrīd ir smagi cietušas. Mēs vēlamies turpināt darbu arī pie zaļā kursa un imigrācijas problēmu risināšanas. Tas viss liek mums palikt savās vietās”.

Noslēgumā Sasoli teica: “Mums ir nopietni jāizturas pret mums uzticētajām parlamentārajām pilnvarām un jāizrāda cieņa visiem, kas Eiropā un pasaulē turpina savus ikdienas pienākumus, lai ierobežotu slimības izplatību”.

Tāpēc šodien Priekšsēdētāju konferences (EP politisko grupu līderi un EP priekšsēdētājs) ārkārtas sanāksmē tika nolemts plenārsesijas darba kārtības projektu mainīt šādi: Marta 1. plenārsesija saīsināta līdz vienas dienas sēdei, kas notiks otrdien, 10. martā, Briselē.

No pulksten 9.00 līdz 12.00 notiks debates ar Padomi un Komisiju par koronavīrusa uzliesmojumu un saskaņotu Eiropas rīcību veselības, ekonomikas un sociālajā jomā. No pulksten 15.00 Padome un Komisija nāks klajā ar paziņojumiem par īpašās Eiropadomes sanāksmi 2020. gada 20. februārī, kurā centās vienoties par daudzgadu budžetu. Pēc tam notiks debates ar Padomi un Komisiju par migrantu stāvokli uz Grieķijas un Turcijas robežas un ES kopīgo reakciju.

"Šīs izmaiņas apstiprināja Priekšsēdētāju konference. Eiropas Parlaments vēlas palikt atvērts un turpināt savu darbību, taču mums jāveic visi nepieciešamie piesardzības pasākumi un jāsamazina aktivitātes līdz minimumam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!