Foto: EPA/Scanpix/LETA
Filipīnās desmitiem miljonu bērnu netiks ļauts atgriezties skolās, kamēr nebūs pieejama vakcīna pret jauno koronavīrusu, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte pagājušajā mēnesī paziņoja, ka skolēniem nevajadzētu atgriezties skolās, lai apturētu koronavīrusa izplatību. "Mēs pildīsim prezidenta direktīvu atlikt mācības klātienē, kamēr nebūs pieejama vakcīna," pirmdien paziņoja izglītības ministre Leonora Brionesa.

Mācības atsāksies augusta beigās un skolotāji lietos attālinātas mācības metodes, izmantojot internetu vai televīzijas pārraides, viņa piebilda. Filipīnās miljoniem bērnu dzīvo dziļā nabadzībā un viņiem mājās nav datori, kas vajadzīgi attālinātai mācīšanai.

"Skolotājiem un skolām būs jāpiemērojas, (..) atkarībā mo pieejamām komunikācijām," pavēstīja Brionesa. Filipīnās katru dienu tiek reģistrēti simtiem inficēšanās gadījumu, lai arī valsts ātri ieviesa stingrus ierobežojumus. Zinātnieki pasaulē strādā pie koronavīrusa vakcīnas radīšanas, taču nav skaidrs, kad tas izdosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!