Foto: EPA/Scanpix/LETA
Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 25 cilvēkiem, otrdien paziņojis Veselības departaments. Savukārt Lietuvā inficēšanās konstatēta 11 cilvēkiem.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2722. Atveseļošanās apstiprināta 1748 cilvēkiem. Savukārt Lietuvā konstatēta kopumā 3397 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2094 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī Igaunijā veiktas 2259 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 175 110 analīzes.

No 25 jaunatklātajiem gadījumiem Igaunijā divos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, septiņos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, četros gadījumos inficēšanās notikusi bērēs, ar kurām saistīti pavisam septiņi inficēšanās gadījumi, vienā gadījumā inficēšanās notikusi bērnudārzā, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Igaunijā ir 24,61.

Pagājušajā diennaktī Lietuvā veiktas 4619 analīzes, bet pavisam veiktas 700 140 analīzes.

Daļā Lietuvā jaunatklāto gadījumu inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem. Tostarp četri gadījumi saistīti ar perēkli Raseiņu policijas komisariātā, ar kuru pavisam saistīti 17 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes kopmītnēs;, ar kuru saistīti pavisam četri gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā "Klaipedos energija", ar kuru pavisam saistīti 10 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Viļņas Gabijas ģimnāzijā, ar kuru saistīti pavisam deviņi gadījumi.

Vienā gadījumā cilvēks inficējies saskarsmē ar zināmu personu, kurai vīruss atklāts jau iepriekš, vēl trīs gadījumos nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 87 cilvēki, bet vēl 13 ar jauno koronavīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Lietuvā ir 16,8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!