Foto: DELFI
Pagājušajā diennaktī Igaunijā vēl 26 cilvēkiem tika konstatēta saslimšana ar “Covid-19”, kopējo saslimušo skaitu paaugstinot līdz 135 cilvēkiem, vēsta “delfi.ee”. Savukārt Lietuvā pēdējās diennakts laikā konstatēti divi saslimšanas gadījumi, kopējo saslimušo skaitu palielinot līdz deviņiem cilvēkiem, vēsta "delfi.lt".

Igaunija ir noteikusi aizliegumus ceļot starp valsts salām, tāpat ir slēgtas sporta zāles, spa, ūdens parki un citas izklaides vietas. Tāpat arī Igaunija ir ieviesusi robežkontroli un ierobežojumus ārvalstu pilsoņiem ieceļot valstī no 17. marta.

No visiem 135 saslimšanas gadījumiem, 62 ir reģistrēti Harju apriņķī, 37 – Sāmsalā, 13 – Pērnavas apriņķī, deviņi – Veru apriņķī, astoņi – Viruzemē un seši gadījumi reģistrēti Tartu apriņķī.

Kopš 31. janvāra Igaunijā veikta 971 pārbaude cilvēkiem ar aizdomām ar "Covid-19" saslimšanu.

Savukārt sestdienas vakarā Panevēžas slimnīcā tika konstatēts jauns "Covid-19" saslimšanas gadījums. Lietuvas Veselības ministrija pauda, ka persona bija atgriezusies no komandējuma Nīderlandē 13. martā. Patlaban viņš ir izolēts slimnīcā kopā ar saviem ģimenes locekļiem.

Savukārt svētdien Lietuvas valdība paziņojusi par vēl trīs jauniem "Covid-19" slimniekiem. Visas inficēšanās notikušas ārvalstīs. Viens no slimniekiem ārstējas Klaipēdā, bet divi - Viļņā.

Kopumā Lietuvā līdz šim apstiprināti deviņi "Covid-19" saslimšanas gadījumi.

Sestdienas vakarā Lietuvas valdība izlēma pasludināt valstī karantīnu, kas sāksies pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!