Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijā trešdien slimnīcā miris kāds 31 gadu vecs vīrietis, kurš bija vakcinēts ar "AstraZeneca" ražotu vakcīnu, atsaucoties uz Igaunijas Zāļu departamenta pārstāves Maijas Ūskūlas teikto, raksta "Delfi.ee".

"Šodien mēs saņēmām skumju ziņu no Austrumtallinas Centrālās slimnīcas, kur nomira jauns 31 gadu vecs vīrietis, glābšanas pārvaldes darbinieks," sacīja Ūskūla. Viņa izteica dziļu līdzjūtību bojāgājušā ģimenei.

Amatpersona arī tūlītēji norādīja, ka "šobrīd ir pārāk maz datu, lai novērtētu, vai vakcīna un tās radītās blaknes ir saistītas ar tālāku veselības problēmu izraisīšanu un nāvi".

"Tagad mēs zinām, ka pirms divām nedēļām, 17. februārī, pēc vakcinācijas ar "AstraZeneca" vakcīnu vīrietim bija drudzis un galvassāpes. Tās [iespējamās vakcinācijas blaknes] parasti izzūd dažu dienu laikā. Mēs zinām, ka cilvēks lietoja pretsāpju līdzekļus. Diemžēl mēs nezinām, cik ilgi tas bija," viņa skaidroja. Desmitajā dienā pēc vakcinācijas vīrietim parādījušās nopietnas veselības problēmas un trešdien pa dienu viņš miris.

Ūskūla atzīmēja, ka pašlaik notiek informācijas ievākšana un apstrāde, kas prasīs laiku. Tikai pēc rūpīgas analīzes varēs pateikt, vai vakcinācijai bija kāda loma pacienta nāvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!