Foto: LETA
Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta trim cilvēkiem, kā arī reģistrēts viens jauns nāves gadījums ar virusa izraisīto slimību Covid-19, pirmdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2275. Visos trīs jaunatklātajos gadījumos inficētie ir Austrumviru apriņķa iedzīvotāji. Viens gadījums saistīts ar perēkli degslānekļa šahtā "Estonia", bet divos gadījumos nav skaidrs, kur notikusi inficēšanās.

Aizvadītajā diennaktī slimnīcā Austrumviru apriņķī ar Covid-19 mirusi 76 gadus veca sieviete. Līdz ar to nāves gadījumu skaits ar Covid-19 pieaudzis līdz 64. Igaunijā kopumā veikti 140 985 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Svētdien veiktas 320 analīzes.

Savukārt Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 38 cilvēkiem un apstiprināts vēl viens nāves gadījums no tā izraisītās slimības Covid-19, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2673 cilvēkiem. Slimnīcās pašlaik ārstējas 37 inficētie, pieci no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama vienam cilvēkiem, skābekļa maskas - 19 cilvēkiem. 1766 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) publiskotie dati.

20 jaunatklātajos gadījumos inficēšanās saistīta ar jau zināmiem slimības perēkļiem. Deviņi no tiem Viļņā saistīti ar kādu kori, trīs Viļņas apriņķī - ar uzņēmumu „Intersurgical". Ar šiem perēkļiem kopumā saistāmi attiecīgi 19 un seši saslimšanas gadījumi.

Astoņos gadījumos inficēšanās apstākļi nav zināmi, bet trīs gadījumi "importēti" no Zviedrijas un Ukrainas. Kauņas klīniskajā slimnīcā miris pacients vecuma grupā no 80 līdz 89 gadiem, kuram līdztekus Covid-19 bijušas arī citas slimības.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1635 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 608 767 analīzes. Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 85 cilvēki, bet vēl 15 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!